Mis blogs

Mis Blogs son: Actual (Actualidad y Aficiones), Heródoto (Ciencias Sociales, Geografía e Historia), Plini (Ciències Socials, Geografia, Història i Història de l’Art), Lingua (Idiomas), Oikos (Economía y Empresa), Paideia (Educación y Pedagogía), Sophia (Filosofía y Pensamiento), Sport (Deportes), Thales (Ciencia y Tecnología), Theos (Religión y Teología), Tour (Viajes), Altamira (Historia del Arte y Arquitectura), Diagonal (Cómic), Estilo (Diseño y Moda), Pantalla (Cine, Televisión y Videojuegos), Photo (Fotografia), Letras (Literatura), Mirador (Joan Miró, Arte y Cultura), Odeón (Ballet y Música).

sábado, 8 de febrero de 2020

El artista español Marcel·lí Antúnez (1959).

El artista español Marcel·lí Antúnez (1959).

Resultado de imagen de Marcel·lí Antúnez, fura dels baus

El catalán Antúnez (Moià, 1959) es un artista polifacético, que cultiva tanto la performance como la instalación o el audiovisual, con un sentido monumental muy espectacular y un mensaje de crítica social y de compromiso político con los colectivos marginados, como inmigrantes o enfermos mentales. Es muy conocido como cofundador del grupo teatral La Fura dels Baus, del que fue el miembro más prominente en el primer decenio de su existencia, entre 1979 y 1989.

La presentación de su exposición en la Fundació Lluís Coromina (2019-2020) resume: ‹‹La trajectòria de Marcel·li avarca un període de 30 anys, durant els quals ha desenvolupat un univers visual absolutament personal i iconoclasta, basat en una reflexió sobre sistemes de producció artística, el que ell denomina Sistematúrgia, amb una iconografia particular i pròpia. A destacar, com a cofundador de la Fura dels Baus, ha realitzat instal·lacions i performances a museus, galeries, teatres i espais no convencionals en més de 35 països, entre els que figuren el Musée Europienne de la Photographie de la Ville de Paris, el Institute of Contemporary Arts de Londres, el DAF de Tokio, el MACBA de Barcelona o el ZDB de Lisboa. La seva obra inclou performances mecatròniques en ocasions amb robots, instal·lacions interactives i col·laboracions amb col·lectius entre els que destaquen la Fura dels Baus del que va ser fundador i líder en els anys vuitanta. Els seus treballs han estat ressenyats en múltiples edicions de tot el món. Antúnez ha rebut entre d’altres els següents premis i distincions: Primer premi en el Festival Etrange de Paris 1994, Best New Media Noveaux Cinéma Noveaux Médias de Montreal 1999, Premi Max España 2001, Premi FAD 2001 de Barcelona, Menció d’Honor a Prix Ars Electronica 2003  o el Premi Ciutat de Barcelona el 2004. Des del 2010, Marcel·lí està treballant en el que ell anomena l’Arsenale della Apparizioni dins del qual ha creat tres peces, la primera és una performance anomenada Cotrone, estrenada al (2010), la segona és un film el Peix Sebastiano (2011), estrenat al Festival de cinema Fantàstic de Sitges  i l’última performance estrenada al Grec de Barcelona Pseudo (2012).
Al 2014, ha presentat l’exposició <Sistematúrgia. Accions, Dispositius / Dibuixos> a l’Arts Santa Mònica de Barcelona amb la intenció de donar a conèixer el seu particular mètode de creació basat en aquest neologisme, la Sistematúrgia, entesa com una dramatúrgia dels sistemes computacionals.››

FUENTES.
Internet.

Documentales / Vídeos.

Exposiciones.


<Marcel·lí Antúnez. Alsaxy-Marcel·laxia social>. Barcelona. Fundació Lluís Coromina (8 noviembre 2019-29 febrero 2020). La instalación Alsaxy y la película Tracapelló. [http://www.fundaciolluiscoromina.org/marcelli-antunez-presenta-la-installacio-interactiva-alsaxy-marcellaxia-social/] Reseña de Bosco, R. Marcel·lí Antúnez presenta sus obras más sociales. “El País” (6-II-2020). [https://elpais.com/ccaa/2020/02/06]

No hay comentarios: